• Follow us:
  • ITDE – Thinking Forward
Kategorije

Google na Galapagosu

ITDE / Destinacije

nedjelja, 15. rujna 2013. 15:28:36

Ove godine obilježava se 178 obljetnica da je britanski znanstvenik Charles Darwin posjetio Galapagos, putovanje koje je inspiriralo njegovu teoriju prirodne selekcije koja je promijenila percepciju o podrijetlu života na zemlji. On je to učinio proučavanjem okoliša, ručno bilježući podatke, i studioznim crtanjem novih vrsti tijekom svog putovanja. Međutim, koliko god nam se ove metode činile zastarjele, dokumentiranje života najrazličitijih svjetskih eko sustava ostaje ključni resurs za očuvanje i praćenje vrsta na Galapagosu.

Na temelju toga, u svibnju 2013, istraživači iz Google-a, pozvani od strane Nacionalnog parka Galapagos i Fundacije Charles Darwin, spakirali su svoje 360 Street View kamere i krenuli na ove otoke učiniti upravo to. Pješice putujući preko otočkih vulkana, šuma i obala, zabilježili su razigrane morske valove, šarena jata riba, nonšalantnu ispašu kornjača i nevjerovatan život ptica - sve dostupno sada preko Google Street View-a.

Svi nalazi s putovanja, pomoći će tijeku znanstvenog istraživanja i poboljšati upravljenje otokom. Za nas je to nevjerovatan uvid u jednu od najznačajnijih turističkih destinacija na svijetu. 

Izvor: cntraveller.comAmman na Ramadan

Nera Jelaska / Putovanja

četvrtak, 12. rujna 2013. 10:30:31

Tijekom mjesec dugog ciklusa posta i prekidanja posta, glavni grad Jordana se svakodnevno pretvara iz mirnog uspavanog grada po danu do pulsirajuće metropole pune života po noći. 

Lijeno se vuče dugi topli sunčani kolovoški dan. S vremena na vrijeme prođe ulicom pokoji turist. I mačke. Muškarci u tradicionalnim bijelim tunikama obilaze trgovine i štandove u potrazi za namirnicama za večeru. Vrijeme je Ramadana – devetog mjeseca u islamskom kalendaru. To je najsvetiji mjesec muslimanskog kalendaru jer je tad, prema Kur'anu, Muhamed primio prve objave svete knjige.Pročitaj više

TripAdvisor miče negativne recenzije?

ITDE / Turizam

utorak, 10. rujna 2013. 16:53:51

TripaAdvisor preispituje svoju politiku uklanjanja starih negativnih recenzija prema hotelima koji pokušavaju, milijunskim obnovama imovine ili brenda, rješiti se loših recenzija. Ali to ne mora nužno ukloniti temeljne probleme kao što su prljave sobe, nekorisno osoblje, loša hrana i opasni bazeni koji su rezultat lošeg upavljanja. 

Kada TripAdvisor analizira promjene u i na hotelu, za odluku o skidanju starih recenzija, transparentnost je najbitnija, da se osigura da gost uvijek prima točnu sliku o tome gdje želi boraviti. Također, hoteli moraju dati na uvid građevinske dozvole, račune za nabavu materijala i priopćenja za javnost kako bi dokazali da je obnova uistinu bila i da je dovršena. Tek tada stare recenzije se brišu i ne može im se pristipiti od strane putnika ili hotelijera. 

"Mi razumijemo da u sklopu uspješnog pokretanja ugostiteljskog i hotelskog poslovanja, ponekad su potrebna značajna renoviranja u nastojanju da se modernizira ili jednostavno popravi uslužni objekat, te s tim na umu TripAdvisor će ukloniti recenzije i fotografije koje su objavljene prije završetka velike obnove" rekla je glasnogovornica TripAdvisora Alison Croyle.

Izvor: Travolution.co.ukNevidljivi toranj uskoro u Južnoj Koreji

1 / Tehnologija

ponedjeljak, 9. rujna 2013. 15:29:43

Za sve ljubitelje arhitekture, evo nešto inovativno za potakne maštu. Južnokorejska vlada je dala odobrenje za početak gradnje prvog svjetskog "nevidljivog" tornja. Dizajniran od strane firme GDS, arhitekata baziranih u Americi, Infinity toranj biti će visok 450 metara i imati treći najveći vidikovac na svijetu.

Iluzija nevidljivosti postići će se visoko tehnološkim LED fasadnim sustavom koji koristi niz kamera koje će slati snimke u stvarnom vremenu na zgradinu reflektirajuću površinu. Njegova "nevidljiva" fasada, u stvari je samo dobra kamuflaža. Kamere će biti postavljene na tri različite visine, na šest različitih strana zgrade za snimanje slika okolice u realnom vremenu. Tri sekcije, svaka ispunjena sa 500 redova LED ekrana, projecirati će pojedine digitalne slike. Kroz digitalnu obradu, slike će se mijenjati, rotirati i spojiti panoramsku sliku koja se prikazuje na LED redovima da stvori privid nevidljivosti. U biti, ono što se događa iza zgrade će se projicira na prednjem dijelu zgrade. Također, postojati će mogućnost mijenjanja razine energije koja se koristi za stvaranje različitih razina nevidljivosti.

Biti će sagrađen u blizini Seoulske zračne luke Incheon i prvenstveno će se koristiti za komercijalne svrhe, te će se moći posjetiti vodeni park, kina te razne ugostiteljske objekte. 

"Umjesto da simbolizira prominenciju, kao jedan od najboljih i najviših svjetskih tornjeva, naše rješenje ima za cilj pružiti prvi nevidljivi svjetski toranj, pokazujući inovativnu Korejsku tehnologiju istodobno potičući globalnu priču u tom procesu" izjavio je Charles Wee, glavni dizajner u GDS-u.

Izvor: CNN.comU koracima - UK

Svjetlana Matić / Svijet

petak, 6. rujna 2013. 16:13:59

Bila sam već nekoliko puta u Londonu, ali kad je riječ o tom gradu – nikad nije dovoljno i nikad niste sve vidjeli.

Tijekom kolovoza sam odlučila otići na put, i to u zadnji čas. Dok sam u Splitu bookirala kartu, sjetila sam se da mi je putovnica ostala u Zagrebu. Već sam pomislila kako mi Engleska otpada, ali, srećom, kako smo sad dio EU, do Londona danas možete samo – osobnom!

Iskreno, čudan je osjećaj biti na aerodromu, držeći u ruci samo nju. Ali brzo se naviknete i nikad brže nisam prošla UK border control. Prije bih uglavnom odgovarala na pitanja gdje ću spavati, koliko dana ću ostati, koja je svrha mog putovanja. A sad razgovor traje, doslovno, minutu. Bez ikakvih ''gdje, zašto i koliko dugo'' pitanja. Jeeeij!Pročitaj više
Pronađi nas
Copyright © 2018 International Travel and Destination Experience
Sva Prava Pridržana.