• Follow us:
  • ITDE – Thinking Forward
Kategorije

Luka Shanghai, najprometnija luka na svijetu

ITDE / Destinacije

utorak, 29. listopada 2013. 19:54:47

Bilo da je automobil u kojem se vozite na posao, računalo na vašem stolu ili dječje igračke razbacane po spavaćoj sobi, postoji velika vjerovatnost da su sve te stvari došle odavde. To je najprometnija trgovačka luka u svijetu koja obrađuje nevjerovatnih 32 milijuna kontejnera godišnje koji prenose 736 milijuna tona robe na razne destinacije širom svijeta.

Redovi i redovi kontejnera leže u luci i čekaju da ih se dostavi pritom donoseći trilijune dolara kineskom gospodarstvu. Upravo taj kapacitet je pomogao da Kina, preskočivši SAD prošle godine, postane najveća svjetska trgovačka nacija. Ukupna vrijednost kineskog uvoza i izvoza u 2012 je iznosila,3,87$ trilijuna, prešavši SAD koji je uprihodio 3,82$ trilijuna.

IZVOR: DAILYMAIL Online marketing trendovi u 2014.

ITDE / Turizam

utorak, 22. listopada 2013. 18:04:58

Prošlog se vikenda u Splitu održala Konferencija o internet marketingu i online oglašavanju gdje su svi koje bave turizmom, a pogotovo privatni iznajmljivači imali priliku saznati više o upotrebi društvenih medija, AdWordsa i oglašavanja putem mobilnih tehnologija.

Činjenica je da oglašivači sve manje koriste klasične medije, a sve više online oglašavanje gdje mogu učinkovitije koristiti dobivene podatke te putem digitalne platforme ciljati segmente kupaca davajući im originalan i relevantan sadržaj. Takav im takav pristup pomaže i u porastu svoje online publike ali i u prepoznavanju brenda.Što možemo očekivati u 2014?

Mobitel dobiva priznanje koje i zaslužujeIako je broj ljudi koji pristupa internetu preko mobilnih uređaja porastao, neke web stranice još uvijek su dizajnirane isključivo za desktop korisnike i ne funkcioniraju dobro kad se gledaju s mobitela. To će se najvjerojatnije promjeniti kada...

 

 Pročitaj više

HouseTrip: Croatia is one of our fastest growing markets

ITDE / Turizam

ponedjeljak, 14. listopada 2013. 12:29:50

Ryan Levitt, PR CEO of HouseTrip, will be among lecturers in upcoming Conference on Internet Advertising, which will be held on October 19th, at Atrium hotel in Split. Here is what he said before the event:

ITDE: Is Croatia a new market for HouseTrip and what are the impressions so far?

RL: Our company has been going for just over three year, so it could be argued that all markets are new for us. In reality, it has been one of our fastest-growing markets for the past year - especially for guests from the UK. The low-cost airline links have done so much to open up Croatia to the rest of the continent.

ITDE: How did HouseTrip become one of Europe's largest holiday rental websites?

RL: So many factors went into making HouseTrip one of Europe's largest holiday websites. I think our commitment to service, however, is the thing that really makes us stand out. HouseTrip was founded by...

 Pročitaj više

Indijski turizam pati zbog loših sanitarnih uvjeta

ITDE / Turizam

srijeda, 9. listopada 2013. 14:00:55

Prošlog je mjeseca zanimljiv događaj bio vijest u Indiji. Naime, na Svjetski dan turizma, Indijski ministar turizma svečano je otvorio klimatizirani WC kompleks u blizini Taj Mahala u Agri, jednom od sedam svjetskih čuda. Zašto je to bitno, neki će se možda pitati, ali svi oni koji su putovali u Indiju, i posjetili Taj Mahal, znaju da se ponekad čeka i do četrdesetak minuta u dugim redovima izvan smrdljivih WC-a. To je situacija na jednom od najpoznatijih mjesta u Indiji, onda možete zamisliti kako je negdje drugdje.

Svjetska Banka je 2010. u svojoj studiji kvantificirala gospodarske gubitke Indije, zbog loših sanitarnih uvjeta, na 54 milijarde dolara godišnje. 

U izvješću UN-a 2010. godine, polovica stanovnika Indije, oko 1,2 milijarde su mobilni pretplatnici, dok samo 366 milijuna imaju pristup WC-u.

WC kompleks na Taj Mahalu je koštao oko 4 milijuna rupija, tj. oko 65.000 dolara. Međutim, jedan WC kompleks nije dovoljno. Indija treba WC revoluciju ako će to donijeti toliko potrebne turističke dolare.

IZVOR: FORBESRonjenje na Antartici?

ITDE / Destinacije

četvrtak, 3. listopada 2013. 22:01:22

Putnička agencija iz Australije Aurora Expeditions u svojoj ponudi ima jedan od najekstremnijih aranžmana - polaro ronjenje oko ledenih kapa Antartike. More je toliko čisto, vidljivost fantastična, a ono što se krije u dubinama u potpunosti je drugačije od onog što nude poznatija mora. 

Između otoka Adelaide i Antarktičkog kopna, nalazi se Crystal Sound, kanal sa skivenim uvalama, olupinama i otočićima koje treba istražiti. Umjesto koraljnih grebena, krajolik se sastoji od izvan zemaljskih oblika obrađenih santi leda, pingvina, morskih lavova, kitova...

IZVOR: CNTRAVELLER Pronađi nas
Copyright © 2018 International Travel and Destination Experience
Sva Prava Pridržana.