• Follow us:
  • ITDE – Thinking Forward
Kategorije

Sunborn Yacht hoteli u Londonu i Gibraltaru

ITDE / Turizam

subota, 11. siječnja 2014. 11:16:04

Dva velika luksuzna Yacht Hotela otvoriti će se u ožujku ove godine u Londonu i Gibraltaru, u nadi da će stvoriti novi trend za putnike koji žele zadržati svoj krevet iznad vode.

Prvi Sunborn Yacht Hotel od 5 zvjezdica privezan je u Ocean Village Marini u Gibraltaru, a drugi londonskoj Victoria Dock, uz ExCel izložbeni i konferencijski centar.

Nakon ulaganja vrijednog 200 milijuna funti cilj Sunborn Yacht Hotela je proširiti koncept na svjetski poznate lokacije, pa je sljedeći "plutajući hotel" planiran za Barcelonu.

IZVOR:CNTRAVELLER:COMNegativni efekti globalnog turizma

ITDE / Turizam

ponedjeljak, 6. siječnja 2014. 11:26:54

 

IZVOR:YOUTUBE:COMBritanski turistički vodič proglasio Etiopiju top međunarodnom destinacijom za 2014. godinu

ITDE / Destinacije

četvrtak, 2. siječnja 2014. 18:13:35

Poznati britanski turistički vodič Rough Guides proglasio je Etiopiju top međunarodnom destinacijom za 2014. godinu. Rough Guides također se osvrnuo na rastuću ugostiteljsku ponudu, velikom broju malih hotela i restorana te legendarnoj prirodnoj i kulturnoj baštini. Netaknuti nacionalni parkovi, drevni gradovi Axum, Harara i Lalibela, prve svjetske plantaže kave, najveće špilje u Africi na Sof Omar te najveća koncentracija UNESCO spomenika na kontinentu, atrakcije su koje vrijedi vidjeti.

IZVOR:TRAVELANDTOURWORLD:COMHong Kong proglašen najboljim gradom za poslovne događaje

ITDE / Destinacije

petak, 20. prosinca 2013. 12:36:43

Već treću godinu zaredom, Hong Kong je proglašen najboljim gradom za poslovne (MICE) događaje. Sa svojim luksuznim smještajem i poslovnim objektima, te visoko učinkovitim prometnim i telekomunikacijskim mrežama, grad omogučava poslovnim putnicima da tijekom svog boravka uživaju u raznim iskustvima.

Prema statistikama, ukupan broj poslovnih (MICE) dolazaka u prvih 10 mjeseci 2013. porastao je za 1,8% na 1,309 milijuna, među kojima su 586.000 (3,1%) bili sa kopna. Dolasci iz drugih međunarodnih odredišta također bilježe rast od 1,9% na 340.000. 

IZVOR:TRAVELANDTOURWORLDGlavni tajnik Svjetske turističke organizacije poziva na vizne olakšice i liberalizaciju zračnog prometa

ITDE / Turizam

srijeda, 18. prosinca 2013. 15:50:28

Obraćajući se Međunarodnoj Organizaciji Civilnog Zrakoplovstva, glavni tajnik UNWTO-a Taleb Rifai istaknuo je međuovisnost zračnog prometa i turizma te rekao: "Ako želimo postići porast međunarodnih turističkih dolazaka od 1 milijarde eura u 2012. na 1,8 milijarde do 2030. sa svim pratećim gospodarskim i socijalnim naknadama, moramo raditi kao jedan." 

Gosp. Rifai pozvao je na liberalizaciju tržišta kao ključnog čimbenika za razvoj civilnog zrakoplovstva i turizma, navodeći procjenu Svjetske trgovinske organizacije da promjene najrestriktivnijih zračnih bilateralnih sporazuma mogu povećati promet za više od 75%.

O viznim olakšicama, gosp. Rifai je naglasio da restriktivna politika izdavanja viza i komplicirane ulazne formalnosti i dalje guše putovanja i rast turizma, posebno u zemljama u tranziciji.

Drugi ključni problemi koje je spomenuo su zaštita turista-potrošača, inteligentna oporezivanja i borba protiv klimatskih promjena, sve pitanja od zajedničkog interesa za turizam i zrakoplovni sektor.

IZVOR:UNWTO.ORGPronađi nas
Copyright © 2018 International Travel and Destination Experience
Sva Prava Pridržana.