• Follow us:
  • ITDE – Thinking Forward
Kategorije

Konferencija "Strateško komuniciranje i on-line marketing" u Splitu

ITDE / Turizam

petak, 7. ožujka 2014. 10:55:18

Poznati PR stručnjak Krešimir Macan i jedan od najuspješnijih iz te branše u Hrvatskoj biti će jedan od predavača na Konferenciji "Strateško komuniciranje i on-line marketing u turizmu" koja će turističkim djelatnicima pokušati pomoći kako poboljšati komuniciranje u cilju postizanja boljih poslovnih rezultata. Ovu edukativnu Konferenciju organiziraju koncept ITDE i TZ Splitsko-dalmatinske županije, a održati će se 10.03.2014 u Atrium hotelu u Splitu sa početkom u 11.00 sati. 

Skup na kojem će se predstaviti najnoviji trendovi u on-line marketingu, društvenim medijima i strateškom komuniciranju namijenjen je predstavnicima turističkih zajednica, hotela, turističkih agencija, privatnim iznajmljivačima, vlasnicima ugostiteljskih objekata i svima koji su u uslužnom turističkom sektoru.50 milijuna Indijaca planira otići u inozemstvo do 2020.

ITDE / Turizam

četvrtak, 27. veljače 2014. 14:50:15

          

 

Za broj Indijaca koji putuju u inozemstvo predviđen je rast od 15 milijuna danas do 50 milijuna do 2020. godine. Indijci su se pojavili kao jedna od najvećih skupina, kako u smislu volumena tako i u smislu ukupne vrijednosti u potrošnji u sektoru outbound putovanja. Vidjevši taj trend SPAG AZIJA, poznata marketinška agencija, predstavila je izvješće Q1, koje pruža detaljan uvid u taj sektor, spoznaje o kretanju i analize ključnih pokretača. Izvješće također daje detalje o ulozi društvenih medija, s posebnim naglaskom na turistički sektor i kako to iskoristiti za maksimalni učinak na različite segmente ciljane publike u Indiji.

IZVOR: TRAVELANDTOURWORLD.COMiz New Yorka do Londona za tri sata

ITDE / Tehnologija

srijeda, 19. veljače 2014. 15:30:34

Spike Aerospace iz Bostona, grade supersonični zrakoplov Spike S-512 koji bi trebao put od New Yorka do Londona prevaliti za tri do četiri sata. Jedan ključni element u dizajnu je taj da zrakoplov uopće neće imati prozore. Naime, umjesto prozora, unutarnji zidovi će biti prekriveni tankim digitalnim zaslonima koji će prikazivati pogled izvana pomoću kamera koje će biti montirane po cijelom vanjskom dijelu zrakoplova. Putnici će moći zaslone i prigušiti ali i promijeniti u jednu od mnogobrojnih scenskih slika pohranjenih u sustavu.

Spike S-512, koji je dizajniran za prenošenje 12 - 18 putnika, trebao bi biti operativan u prosincu 2018.

IZVOR: DAILYMAIL.CO.UKFrancuske Alpe (nema odmora do aktivnog odmora)

Ana Nevešćanin / Putovanja

utorak, 28. siječnja 2014. 17:20:05

Gdje skijati je pitanje koje muči većinu ljudi koji uopće odluče izdvojiti novce za zimovanje. Ako se dvoumite i razmišljate, odaberite francuske Alpe, nećete sigurno pogriješiti. Ja sam naučila skijati prije nekoliko godina upravo tamo i otada svake godine odlazim na francuska skijališta. Francuske Alpe su doista iznimne i priroda je prekrasna. Dovoljan je i sam osjećaj da se nalazite na 2500 metara nadmorske visine, ovisno o skijalištu čak i više, da se osjećate kao da ste na vrhu svijeta. Sva skijališta na kojima sam tamo bila (Les Orres, Chamrousse i Orcieres) su slična barem što se tiče infrastrukture i turističke ponude tako da ih neću pojedinačno opisivati. Ono što vam želim dočarati je taj osjećaj koji imate dok boravite u planinama i dok ste na snijegu, bilo da skijate ili ste na bordu. Nevjerojatan mi je bio spoj prirode, aktivnog odmora i druženja s ljudima koje tek upoznate na skijalištu, a svi dijelite isti interes. Naučiti skijati je lako, barem one osnovne pokrete, ali naučiti dobro skijati je teško, a u tome i jest čar. Zato jedva čekate iduće skijanje, drugu zimu, mijenjate skijališta, nosite skije na servis, pratite kada će novi snijeg tamo gdje ste odlučili otići i mislite kako ćete sigurno barem malo popraviti tehniku. Najbolje od svega je to što vam se mozak potpuno isprazni, fokusirate se samo na pokrete tijela, čujete snijeg kako šušti iza vas, a ispred vidite bjelinu, nebo i planine. Kada to prvi put osjetite, shvatite da ćete otada pa do kraja života biti ludi za tim sportom. Ukoliko se nađete u Francuskoj...Pročitaj više

Iran se pretvara u poželjnu destinaciju unatoč lošoj infrastrukturi

ITDE / Destinacije

ponedjeljak, 20. siječnja 2014. 15:17:02

Nakon što je britanski The Guardian početkom siječnja postavio Iran na jedanaesto mjesto "Holiday hotspots - where to go in 2014" istu preporuku napisale su i druge svjetske novine poput Financial Timesa, Telegrapha i Los Angeles Timesa. 

Stručnjaci vjeruju da rastu turizma Iran duguje nedavnim regionalnim razvojem, gdje su političke krize u glavnim turističkim središtima Bliskog istoka, poput Egipta, Libanona, Sirije, Tunisa i Libije, globalnu pažnju preusmjerile na Iran koje je relativno sigurnije mjesto od svojih regionalnih konkurenata.

Među glavnim problemina s kojima se susreću turisti u Iranu je neuspjeh domaćih banaka za pružanje usluga stranim klijentima. Vrlo je rijetko moguće da stranci imaju pristup svojim originalnim računima jer međunarodne sankcije nametnute Iranu onemogućavaju međunarodne bankarske operacije. Tu je još i nedostatak hotelskih soba i loša prometna infrastruktura koji ne mogu zadovoljiti rastući val turista. 

IZVOR: NEWS:SILOBREAKER:COMPronađi nas
Copyright © 2018 International Travel and Destination Experience
Sva Prava Pridržana.