• Follow us:
  • ITDE – Thinking Forward

ITDE Konferencija - Ekonomski fakultet u Splitu, 2012

ITDE Konferencija održana je 23. i 24. ožujka 2012. na Ekonomskom fakultetu u Splitu. Predavanja su održali TripAdvisor, Google, MobiExplore i drugi...

ITDE
23. ožujka 2012. 10:00

Prva po redu ITDE Konferencija održana je 23. i 24. ožujka 2012. na Ekonomskom fakultetu u Splitu. Uz potporu TZ Splitsko-dalmatinske županije i Ekonomskog fakulteta Konferencija je vrlo uspješno prezentirala najnovije trendove u turizmu putem informacijske i komunikacijske tehnologiju. Putem niza zanimljivih predavanja i radionica Konferencija je dala uvid u važnost i utjecaj internet oglašavanja, društvenih medija i mobilne tehnologije na turizam.

Predavači i teme ITDE Konferencije, 23. i 24. ožujka 2012. godine

TripAdvisor

Victoria Delany, senior DMO sales executive

TripAdvisor je najveća svjetska web stranica za putovanja, koja pomaže u prikupljanju informacija o putovanjima, hotelima, gradovima i sl. Okuplja 20 milijuna članova, te sadrži preko 50 milijuna recenzija.

Naslov predavanja: 55 million reasons to get involved - Making the most of your TripAdvisor presence

Naslov radionice: TripAdvisor made simple


WebRepublic

Jasmin Haeussermann, account manager, Marjan Lakic, account manager

WebRepublic je agencija za digitalnu komunikaciju i strategiju bazirana u Švicarskoj i specijalisti su za SEM - Search Engine Marketing.

Naslov predavanja: The relevance of Google AdWords for the travel industry"

  • The change of media consumption
  • The importance of Google-Search for the travel industry
  • The process of conversion
  • The key-issues of online marketing
  • Google Analytics
  • The significance and rise of mobile marketing

Naslov radionice: The relevance of Google AdWords for the travel industry


Ekonomski Fakultet u Splitu

doc.sc.dr. Daniela Garbin Praničević, dr.sc. Matilda Dorotić

Naslov predavanja: Upravljanje odnosima s kupcima za male i srednje hotelijere

Važnost upravljanja odnosima s kupcima kroz najvažnije trendove koji obilježavaju suvremeni način poslovanja: važnost zadržavanja i izgradnje vjernosti kupaca, upravljanja troškovima i procjenjivanjem vrijednosti pojedinih segmenata kupaca, te utjecaj koji suvremeni trendovi poput internetizacije i društvenih mreža postavljaju pred poduzeća. pregled trendova u primjeni ICT-a u turizmu (umjetna inteligencija, ambijentalna inteligencija, psihološko profiliranje, mobilna tehnologija,...) zatim, mogućnosti prilagodbe on line sadržaja boljoj on line prodaji (CMS, CEO, indeksiranje,..), te opcije obrade i statistike gostiju (Google Analitics).

Naslov radionice: Microsoft Dynamics CRM 2011 za upravljanje odnosa s kupcima

Korištenjem studije slučaja na primjeru jednog srednjeg hotela, polaznici će moći praktično evaluirati kako objediniti podatke koje hoteli imaju u bazi i koje mogu pronaći putem Interneta, kako identificirati važne potencijalne kupce, kako stvoriti učinkovite marketinške kampanje i sl.

Ekonomski Fakultet u Splitu


Google Adriatics

Vedran Bajer, industry manager

Google Adriatics ima ured u Zagrebu i pokrivaju područje Slovenije, Hrvatske i Srbije. Fokus im je na edukaciji i evangelizaciji Google proizvoda kao i pružanje pomoći klijentima.

Naslov predavanja: Google AdWords kao Safe Bet

Tehnološki trendovi u svijetu i kako to utječe na svakodnevni život. Trendovi u travel industriji, travel cycle, kako i kada doseći potencijalne klijente cijele godine.


mobiEXPLORE

Vedran Pražen, managing director

Mobiexplore je tvrtka fokusirana na razvoj inovativnih rješenja za mobitele. Razvojna strategija tvrtke orijentirana je na svjetsko tržište.

Naslov predavanja: Osnove Internet promocije u turizmu

Kako izgleda dobar turistički website, moć preporuke gostiju (Facebook, TripAdvisor), oblici marketinga s kojima se ističete...

Naslov radionice: Analiza digitalne promocije na Internetu (na primjerima sudionika radionice)

Kako poboljšati Vaš website, kako potaknuti Vaše goste da Vas reklamiraju online...


Akcija

Ilija Brajković, managing partner, Petar Bogdan, managing partner

AKCIJA - Agencija za community management, odnosno upravljanje fan stranicama i profilima. Potpuna kontrola online komunikacije tvrtke i vođenje svih aktivnosti na društvenim mrežama, od generiranja i plasiranja sadržaja i komunikacije sa fanovima, do kreiranja i vođenja Facebook oglasa i aplikacija.

Naslov predavanja: Pravilno korištenje društvenih mreža u turizmu

Osjećate da ulažete određeni trud, ali vidljivih rezultata nema. Krenuti u kampanju na društvenim mrežama možda nije preteško, ali se putem nalazi mnoštvo sitnih prepreka koje dugoročno mogu postati velike. Ovo predavanje će vam objasniti "pravila" društvenih mreža, pisana i nepisana, koja možete primjeniti u vašem poslovanju. Krenut ćemo, a s čim drugim, nego Facebookom, nastaviti s Twitterom, a malo se dotaknuti i dobrih starih blogova. Neka priprema za predstojeću sezonu započne već sada i to na društvenim mrežama!

Naslov radionice: Vodić kroz Facebook oglase

Facebook oglasi su danas jedan od ključnih online marketinških alata. Danas je na Facebooku preko 800 milijuna korisnika koji mogu stvoriti dodanu vrijednost vašem poslovanju. Želite naučiti koristiti Facebook oglase? Nema problema, mi ćemo Vam pokazati kako se to radi.

Akcija

Lokacija

Ekonomski Fakultet u Splitu

Cvite Fiskovića 5,21000 Split

Karta

Copyright © 2018 International Travel and Destination Experience
Sva Prava Pridržana.