• Follow us:
  • ITDE – Thinking Forward

Konferencija "AVANTURIZAM - užitak i zarada"

Avanturistički turizam je zanimljiva tema iz područja turizma, a na konferenciji će eminentni predavači predstaviti, turističkim djelatnicima (privatnim iznajmljivačima, turističkim agencijama, hostelima i hotelima), ideje kako obogatiti svoju ponudu

ITDE
19. prosinca 2014. 11:00

 

Konferencija AVANTURIZAM - užitak i zarada održala se 19.12.2014 na Ekonomskom fakultetu u Splitu. Avanturistički turizam je zanimljiva tema iz područja turizma, a na konferenciji su eminentni predavači predstavili turističkim djelatnicima (privatnim iznajmljivačima, turističkim agencijama, hostelima i hotelima), ideje kako svoju ponudu obogatiti avanturističkim turizmom te od toga profitirati. 

Avanturistički ili pustolovni turizam identificiran je kao jedan od najbrže rastućih turističkih segmenata u svijetu. Turistički potrošači postaju sve zahtjevniji, putuju češće, ali kraće i sve se više okreću specifičnim oblicima turizma u potrazi za novim doživljajima. Posljednjih 15-tak godina sektor pustolovnog turizma raste oko 20% godišnje i čini oko 20% ukupnog svjetskog turističkog tržišta te 25% svih paket aranžmana u Europi. Zbog svega toga može se reći da pustolovni turizam mora i u Hrvatskoj postati dio turističke ponude, a pritom i važan čimbenik u produljenju turističke sezone, jer su upravo proljeće i jesen idealno vrijeme za većinu aktivnosti pustolovnog turizma.

 

Program Konferencije:

 

11.00 – 11.30     „Avanturizam – globalni trendovi i stanje u RH“ - Mag.oec. Ante Mandić; vanjski suradnik EFST

 

11.30 – 12.00     „HGSS – Garancija sigurnosti“ - Dalibor Bijelić, HGSS          

 

12.00 – 12.15     „Big Game Fishing – Srednja Dalmacija“ - Mate Mladineo, Taxi Delmar

 

12.15 – 12.30     „Adventure programi Južne Dalmacije“ - Zoran Franotović, Korčula Adventures

 

12.30 – 13.00     Prezentacija – Adventure Dalmatia  

 

13.00 – 13.30     Prezentacija TZ grada Sinja

 

13.30 – 14.00     „Couchsurfing kao stil putovanja“ – Ivan Kaštelan, novinar Slobodne Dalmacije

 

Cilj konferencije bio je pružiti svima koji su u turističkom uslužnom sektoru dodatnu vrijednost svojim uslugama jer događaju se značajne promjene u načinu provođenja odmora, turisti su generalno postali zahtjevniji, iskusniji i izbirljiviji te sve više traže mogućnost bavljenja raznim aktivnostima na odmoru s kojima se povezuju doživljaji za pamćenje.

 

Lokacija

Ekonomski fakultet u Splitu

Cvite Fiskovića 5

Karta

Copyright © 2018 International Travel and Destination Experience
Sva Prava Pridržana.